OUR MONTHLY NEWSLETTER SIGNUP

A list of external and internal media coverage on the Danish Cleantech Hub.

[mc4wp_form id="322"]

Latest News

FOLLOW US ON TWITTER

Latest News

december, 2019

19decAll DayNext Stop China

Event Details

Overvejer du Kina som marked? Så kom med når BusinessAalborg sammen med Dansk Industri inviterer dig til et uformelt seminar med en udvalgt gruppe af driftige forretningsudviklere med mange års praktisk erfaring fra Kina.

For hvad er det reelle forretningspotentiale for danske virksomheder i Kina? Og hvad kan man selv gøre for at finde fodfæste på et marked, der fortsat har et kæmpe uforløst potentiale men også er karakteriseret ved mange faldgruber?

Du har sikkert hørt det hele før. Kina er på ganske få år vokset til at blive et af Danmarks største eksportmarkeder. Samhandlen bugner, kinesiske virksomheder og forbrugere får flere og flere penge mellem hænderne til at indkøbe danske kvalitetsprodukter, store danske virksomheder kalder Kina for deres ”andet hjemmemarked”, etc.

Men virkeligheden er også en anden. Mange mindre danske virksomheder har brændt fingrene på det kinesiske marked. Endnu flere har på forhånd kastet håndklædet i ringen ved udsigten til at skulle konkurrere i et marked kendetegnet ved uigennemsigtighed og lokal favorisering.

Så hvad skal man tro på? Er det udelukkende et spørgsmål om tid og ressourcer, hvis man skal finde nøglen til indtjening i Kina? Eller er nogle sektorer reelt lukket land for udenlandske virksomheder? Seminaret vil give dig et bedre indblik i den reelle situation for danske virksomheder i Kina. Vi kan ikke love at give et svar på alle dine spørgsmål. Men vi kan garantere, at du gennem erfaringsudvekslingen med vores dygtige indlægsholdere får et bedre afsæt til at tage vigtige beslutninger om din virksomheds muligheder i Kina.

PROGRAM

8:30 Registrering

9:00 Velkomst
v/ Tonny S. Thorup, erhvervsdirektør, BusinessAalborg

Aalborg og den kinesiske forbindelse
v/ Andreas Nyeboe Munk, direktør for Chinese-Nordic Innovation Center

Kina – fremtidens katalysator for global innovation
v/ Peter B. Hansen, Head of DI China

Effektiv markedsføring på Kinas sociale medier
v/ Jacob Juul-Lou, adm. direktør, Miktos ApS

Sådan arbejder vi med vedvarende energi og investeringer i Kina
v/ Anders Korsgaard, CEO, Blue World Technologies

How China’s new law impact bilateral technology collaboration and acquisition
v/ Wang Jianfeng, Senior Partner, Denton’s Shanghai Office

Kaffepause

Internationalt teknologisk samarbejde i et skatteperspektiv
v/ Wang Lun, Co-founder and Managing Partner, Ecovis China

Paneldiskussion med Q&A
Paneldiskussionen vil bl.a. sætte fokus på de følgende temaer og modereres af Peter B. Hansen, Head of DI China:

  • Hvad er det reelle forretningspotentiale for danske virksomheder i Kina?
  • Hvad kan man selv gøre for at finde fodfæste på et marked, der fortsat har et kæmpe uforløst potentiale men også er karakteriseret ved mange faldgruber?
  • Hvordan finder man frem til de rigtige lokale samarbejdspartnere?
  • Hvem og hvor kan man bede om hjælp til at komme videre?
  • Kinesiske investeringer i Nordjylland

11:30 Afslutning, netværk og sandwich

INDLÆGSHOLDERE OG PANELDELTAGERE

Peter Bøgh Hansen

Peter blev i 2003 udsendt til Shanghai for at etablere Danmarks første danske business incubator for SMV’er i et samarbejde mellem Dansk Industri og Asia Base. Peter har siden været medstifter af blandt andre e-handelsplatformene EasyBizChina og Easy2Bid, og han er i dag chef for DI’s forretningsenhed for strategiske partnerskaber og innovation i Kina.

Jacob Juul-Lou
Jacob driver et team i Chongqing, som udvikler social media markedsføringsstrategier og webshops for danske firmaer i Kina. Fokus er at udnytte Kinas mange sociale medier mest omkostningseffektivt. Hør mere om hvordan man smartest anvender kinesiske influencers, korte videoer og ”social commerce” til at sælge sine produkter på verdens største eCommerce marked.

Andreas Nyeboe Munk
Andreas er direktør for Chinese-Nordic Innovation Center, som har base i Aalborg og i Shanghai. Det er resultatet af en samarbejdsaftale mellem Aalborg Kommune og den kinesiske strategiske organsation NETC (National Tech Transfer Center) om at styrke forretning, viden og relationer på tværs af landene. Andreas har lang erfaring med kinesisk samarbejde og taler kinesisk.

Anders Korsgaard
Anders har lang erfaring med vedvarende energiløsninger og det at arbejde med kinesiske investeringer. Han står bag Blue World Technologies, som har hovedkontor i Aalborg, hvor de er ved at bygge verdens største methanol brændselscellefabrik. Anders deler ud af sine erfaringer med kinesisk samarbejde.

Wang Jianfeng
Jianfeng er seniorpartner i verdens største advokatfirma Dentons og bestyrelsesformand for ‘The Supervisory Committee in Dentons Shanghai’. Dentons er et multinationalt advokatfirma med mere end 150 kontorer spredt over 78 lande og har mere end 10.000 advokater tilknyttet.

 

Time

All Day (Thursday)

X