OUR MONTHLY NEWSLETTER SIGNUP

A list of external and internal media coverage on the Danish Cleantech Hub.

[mc4wp_form id="322"]

Latest News

FOLLOW US ON TWITTER

Latest News

New York og København Samler Vandene Til en Ny Urban Water Challenge!


New York og København Samler Vandene Til en Ny Urban Water Challenge!

February 4, 2021

Dansk Industri’s kontor I USA (Danish Cleantech Hub), Clean Cluster, the New York State Department of Environmental Protection (NYCDEP) og Københavns Kommune har annonceret the NYC-CPH Dual Urban Water Vision Challenge.

Dansk Industri’s kontor I USA (Danish Cleantech Hub), Clean Cluster, the New York State Department of Environmental Protection (NYCDEP) og Københavns Kommune har annonceret the NYC-CPH Dual Urban Water Vision Challenge.NYC-CPH Dual Urban Water Vision Challenge

Siden 2015 har New York og København samarbejdet om at håndtere og innoverer løsninger indenfor de fælles klimaudfordringer byerne står overfor. 2021 er ikke anderledes, og de to byer har nu annonceret ’The NYC-CPH Dual Urban Water Vision Challenge’.

Innovationskaldet er blevet udviklet af the New York State Department of Environmental Protection, Dansk Industri’s kontor i USA (Danish Cleantech Hub), Clean Cluster og Københavns kommune, og formålet med innovationskaldet er at udvikle ideer/løsninger til bedst muligt at undgå oversvømmelser i byområder, samtidig med at udnytte det overskydende regnvand gennem genbrugs teknikker og undgå skader på den overordnede offentlige sundhed.

Begge byer har været udsat for klimaudfordringer i form af kraftig nedbør. For København har det været en stigning af skybrud, der har ført til voldsomme oversvømmelser i bybilledet. I New York var det orkanen Sandy i 2012 der åbnede New York’ernes øjne for klimaudfordringerne, da byen vågnede op til et oversvømmet Manhattan. Der er derfor en fælles interesse i at udvikle de bedste teknologier til at overkomme dette, og finde løsninger hvor stormvejr ikke ses som en trussel men i stedet som en brugbar ressource.

The NYC-CPH Dual Urban Water Vision er det tredje samarbejde New York og Danmark har i et halvt år, og belyser endnu engang hvilke muligheder det skaber for amerikanske og danske aktører når man samarbejder på tværs af Atlanten.

Innovationskaldet er en god mulighed for danske virksomheder til at tappe ind, og fremvise de danske, bæredygtige teknologier og løsninger indenfor vand. Danmark har i en lang årrække været fremme på vandområdet, og der er derfor stor interesse fra amerikansk side i at indgå i et samarbejde hvor der kan blive vidensdelt og inspireret indenfor vandteknologi.

Læs mere om the NYC-CPH Dual Urban Water Vision Challenge HER.

Deltag i kick-off Webinaret!

Den 23 februar inviterer København og New York til et kick-off webinar, hvor byernes udfordringer vil blive specificeret tydeligt, og der vil være yderligere information om vigtige datoer ift. Innovationskaldet og hvordan processen vil være.

Læs mere om kick-off webinaret og registrer din deltagelse HER.

Om Challenge Partnerne

Denne challenge er bragt af Access Cities programmet, og partnerne består af Københavns Kommune, Dansk Industri’s kontor i USA (Danish Cleantech Hub), The New York State Department of Environmental Protection og Clean Cluster.

Interesseret i det amerikanske vand marked?

Dansk Industri’s kontor i USA har for nyligt publiceret et nyt vand roadmap. Roadmappet indeholder tips og tricks til det amerikanske marked, hvilke trends der fylder lige nu, hvilke stakeholders man skal være opmærksom på og meget mere.

Download DI USA’s Urban Water Roadmap HER

X